Als u een auto aan een autokerkhof moet verkopen, wilt u zoveel mogelijk voor het beschadigde voertuig krijgen. Ongeacht of u een voertuig verkoopt dat is beschadigd in een wrak of gewoon een dat is versleten, er zijn een paar dingen die u kunt doen om het bedrag dat u ontvangt te maximaliseren. Als uw voertuig een zeer populair model is, kunt u het mogelijk aan een autokerkhof verkopen voor gebruikte auto- of vrachtwagenonderdelen.

Naast het geld dat u ontvangt, komt u mogelijk in aanmerking voor een autokerkhofaftrek – als u kunt aantonen dat u het voertuig met een aanzienlijk verlies hebt verkocht. Hier is een handleiding om het meeste uit een autokerkhof te halen voor je oude clunker of wrak.

Stap 1: Neem contact op met autokerkhof in uw omgeving

Kijk onder autokerkhof en bergingswerven in uw lokale Gouden Gids. Vind alle lokale autokerkhof- of bergingswerven die zich in uw buurt bevinden of dichtbij genoeg zijn gelegen zodat u het voertuig daar zonder aanzienlijke moeite of kosten kunt afleveren.

Neem contact op met elk autokerkhof en vertel hen dat u een voertuig heeft dat u wilt verkopen. Geef ze alle gegevens van het voertuig, zoals het merk en model, en het type schade dat het voertuig heeft. De persoon op het autokerkhof kan u nogal wat vragen stellen over het voertuig. U moet proberen alle vragen zo waarheidsgetrouw en nauwkeurig mogelijk te beantwoorden om de meest nauwkeurige aanbieding voor uw voertuig te krijgen.

Stap 2: Ontvang koopaanbiedingen

Als uw voertuig iets is waar het autokerkhof in geïnteresseerd is, zullen ze u waarschijnlijk telefonisch een aanbieding doen. Probeer te voorkomen dat u zakendoet met autokerkhof dat erop staat dat u het voertuig binnenbrengt voor een schatting. Dit kan eenvoudigweg bijdragen aan uw verkoopkosten van het voertuig. Een auto online verkopen is de beste optie.

Stap 3: aanbiedingen en kosten vergelijken

Nadat u contact hebt opgenomen met alle autokerkhoven, vergelijkt u de aanbiedingen die u heeft ontvangen, met het bedrag dat u verwacht dat het u zal kosten om het aan het autokerkhof te bezorgen. Als het voertuig nog steeds bestuurbaar is, is dit niet zo’n probleem. Als u een vrachtwagen of sleepvoertuig moet huren, is de afgelegde afstand zeker iets om te overwegen.

Stap 4: Bereid het voertuig voor

Verwijder alle persoonlijke bezittingen of accessoires die u wilt bewaren voordat u de auto verkopen aan sloop.

Stap 5: Lever het voertuig af

Rijd of sleep uw voertuig naar het autokerkhof waarmee u zaken wilt doen.