Wil jij meer te weten komen over uitvaartpolissen? Dan raden we je aan om eens te kijken naar uitvaartverzekeringen op https://uitvaartpolis-online.com, wanneer de dood van een geliefde plaatsvindt, ongeacht of deze al dan niet verwacht werd, zult u te maken krijgen met een groot aantal mensen. Sommigen zult u van dichtbij kennen, anderen kunnen volslagen vreemden zijn; allen zullen een of andere relatie met de overledene claimen.

Terwijl u rouwt om uw geliefde, kunt u merken dat u geen contact wilt met iemand anders dan degenen met wie u het dichtst bij bent. Het kan heel moeilijk zijn om met zoveel mensen om te gaan, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe je met hen omgaat.

Familieleden en goede vrienden bij een uitvaart

Degenen die dicht bij de overledene waren, moeten voor de begrafenis worden gecontacteerd. Als je het nieuws breekt, denk er dan aan dat zij ook de kans nodig hebben om hun verdriet te uiten en dit moet gerespecteerd worden, hoe diep je je ook voelt.

  • Soms kan het moeilijk, zo niet onmogelijk, zijn om bepaalde familieleden op te sporen. Voel je niet schuldig als je niet met iedereen contact hebt kunnen opnemen.
  • Sommige van degenen met wie je contact moet opnemen, kunnen mensen zijn die je niet persoonlijk kent. Als ze naar de begrafenis komen en je hebt ze niet goed kunnen spreken, dan is het een goed idee om ze later te schrijven of te bellen, om ze te bedanken voor hun aanwezigheid.

De kleine Begrafenis heeft ook een speciale betekenis voor veel mensen

Misschien heeft u besloten tot een kleine begrafenis, hetzij door uw eigen persoonlijke voorkeur, hetzij omdat de overledene zijn eigen voorkeur duidelijk heeft gemaakt. Misschien dwingt de financiƫle kant van de begrafenis u tot deze beslissing. Maak de beslissing duidelijk en blijf erbij.

Het kan zijn dat sommige vrienden of familieleden aandringen op het bijwonen van een kleine begrafenis, zelfs nadat u dit aan hen hebt uitgelegd. Wees beleefd maar vastberaden. Leg uit dat u hun wens om de begrafenis bij te wonen op prijs stelt, maar dat het een familiale beslissing is om een dergelijke beperking af te dwingen.

  • Als ze nog steeds aandringen, zijn ze gewoon ongevoelig en moet u misschien een andere aanpak kiezen. U zou hen kunnen vertellen dat de datum van de begrafenis nog niet is vastgesteld en laat het daarbij.
  • Wat je ook doet, laat niemand je emotioneel chanteren om je beslissing te veranderen. En voel je niet schuldig als je moet liegen. Ze zijn ongevoelig en je probeert gewoon zo goed mogelijk met de zaken om te gaan.

Beleefdheidsgesprek is een belangrijke rol voor de uitvaart

Tenzij de begrafenis erg klein is, zal het waarschijnlijk onmogelijk zijn om met alle aanwezigen te spreken. Probeer het niet eens. De meeste mensen zullen begrijpen dat je geen zin hebt in een beleefd gesprek. U zult merken dat die elke mate van gevoeligheid zal gewoon benaderen, kus je wang / schud je hand en bieden hun condoleances. Ze zullen niet meer verwachten dan je in staat bent om te bieden.