Carrièreacademies zijn niet de nieuwste rage; ze bestaan al minstens veertig jaar. Loopbaanexperts weten wat werkt en wat niet. De Career Academy Toolkit is een boek dat het proces van het creëren en opzetten van een carrièreacademie tot in detail beschrijft.

Wat zijn dan de voor- en nadelen van deze carrière-academies?

Voordelen voor de carrière academies zijn dat de studenten een beter middelbaar schoolbezoek hebben, extra verdiende studiepunten, gemiddeld aantal punten in de hogere klassen en afstudeercijfers, en dat ze meer carrière en college klaar zijn.

Nadelen van academies

Nadelen zijn onder andere dat carrièreacademies duurder zijn om op te zetten en uit te voeren, moeilijk te plannen zijn en dat er partnerschappen tussen het onderwijs en de gemeenschap nodig zijn. Laten we elk van deze voors en tegens in meer detail bespreken.

Voors en tegens van carrièreadvies:

1. Verbeterde aanwezigheid op de middelbare school: Omdat studenten kiezen voor een academie, zijn ze meer geneigd om naar school te gaan. Hoe meer studenten in de klas blijven, hoe meer ze gemotiveerd zijn om te leren. Hoe meer gemotiveerde studenten, hoe meer ze bezig zijn met leren. Hoe meer betrokken studenten zijn, hoe meer ze leren. Dit wordt een cirkel: hoe meer ze leren, hoe meer ze gemotiveerd zijn om meer te leren.

  • Motivatie is een van de belangrijkste sleutels tot het succes van academies. Academies doen verschillende motivatiestrategieën, zoals de integratie van het curriculum tussen zowel academische als technische vakken. Nu leren studenten niet alleen de kennis, maar hebben ze ook de mogelijkheid om deze toe te passen.

Waarom zijn academies zo duur om op te starten?

Duurder om op te zetten en uit te voeren: Omdat de academies een “echte wereld” thema met gemeenschapspartners bevatten, vereist deze toepassing van het leerproces meer geld voor de studiereizen en stages van studenten, plus geld om te betalen voor de externen van de leerkrachten.

  • Extra middelen houden daar niet op, er is geld nodig om de tijd van de leraar te betalen om mee te werken aan de ontwikkeling van het curriculum en tijd om samen te werken met zakelijke partners en postsecundaire leerinstellingen. En, dit alles vereist meer professionele ontwikkeling voor de opvoeders. Het is waar dat carrière-opleidingen duurder zijn, maar de ROI (Return on Investment) is de moeite waard (d.w.z. extra inkomsten uit een betere studententoekomst).