Om het percentage voortijdige schoolverlaters aan te pakken en het aantal studenten dat afstudeert aan de middelbare school te verbeteren, ondersteunen opvoeders, beleidsmakers en bedrijfsleiders uit de gemeenschap de strategie van de middelbare scholen. Carrièreacademies zijn niet de nieuwste rage; ze bestaan al minstens veertig jaar. Loopbaanexperts weten wat werkt en wat niet. De Career Academy Toolkit is een boek dat het proces van het creëren en opzetten van een carrièreacademie tot in detail beschrijft.

  • Wat zijn dan de voor- en nadelen van deze carrière-academies? Voordelen voor de carrière academies zijn dat de studenten een beter middelbaar schoolbezoek hebben, extra verdiende studiepunten, gemiddeld aantal punten in de hogere klassen en afstudeercijfers, en dat ze meer carrière en college klaar zijn.
  • Nadelen zijn onder andere dat carrièreacademies duurder zijn om op te zetten en uit te voeren, moeilijk te plannen zijn en dat er partnerschappen tussen het onderwijs en de gemeenschap nodig zijn. Laten we elk van deze voors en tegens in meer detail bespreken.

Voors en tegens van carrièreadvies:

1. Verbeterde aanwezigheid op de middelbare school: Omdat studenten kiezen voor een academie, zijn ze meer geneigd om naar school te gaan. Hoe meer studenten in de klas blijven, hoe meer ze gemotiveerd zijn om te leren. Hoe meer gemotiveerde studenten, hoe meer ze bezig zijn met leren. Hoe meer betrokken studenten zijn, hoe meer ze leren. Dit wordt een cirkel: hoe meer ze leren, hoe meer ze gemotiveerd zijn om meer te leren.

Motivatie is een van de belangrijkste sleutels tot het succes van academies.

Academies doen verschillende motivatiestrategieën, zoals de integratie van het curriculum tussen zowel academische als technische vakken. Nu leren studenten niet alleen de kennis, maar hebben ze ook de mogelijkheid om deze toe te passen.

Extra verdiende credits

Gebaseerd op pro nummer één, hebben studenten die op school blijven de neiging om meer high school credits te verdienen en hoe meer high school credits de studenten verdienen; hoe meer ze geneigd zijn om af te studeren.

Gemiddelden van hogere punten

Dit brengt ons bij pro nummer drie. Studenten hebben studiepunten nodig om af te studeren en studenten die op school blijven verdienen de studiepunten om af te studeren. Studenten die op weg zijn naar hun afstuderen hebben meer eigenwaarde en hebben een betere motivatie om meer te leren, wat hun gemiddelde cijferpunt verhoogt. Studenten die afstuderen van de middelbare school worden over het algemeen aangemoedigd om naar de universiteit of postsecundair onderwijs te gaan.