Verzekeraars kijken naar tientallen, zo niet honderden factoren bij het berekenen van premies voor een bepaalde regio. Hier zijn slechts enkele van de factoren die zij overwegen:

De juiste premie betalen voor een woonhuisverzekering

Wat kost een woonhuisverzekering die ideaal voor u zou zijn? Of wat zijn de goedkoopste opstalverzekering kosten die u kunt vinden? Dit komt u te weten door diverse verzekeringen te vergelijken. Een vergelijkingssite geeft u de mogelijkheid om snel diverse verzekeringen door te nemen.

Plaats. De locatie van uw huis is de grootste factor die uw premie beïnvloedt. Als u zich in een regio bevindt met een hoger risico op natuurrampen, zoals orkanen, tornado’s, overstromingen, strenge winters of aardbevingen, gaat u meer betalen. Het Insurance Information Institute zegt dat schade door wind en hagel het hoogste percentage claims vormt, op de voet gevolgd door waterschade en bevriezing. Dus hoe slechter je weer is, hoe meer je betaalt.

Het risico voor woonverzekeraars

Blootstelling aan andere risico’s. Verzekeraars kijken ook naar de nabijheid van uw woning ten opzichte van andere huizen of commerciële ontwikkelingen; huizen in de buurt van commerciële gebouwen of in dichtbevolkte gebieden lopen mogelijk een hoger risico op schade door rellen of criminaliteit. Als uw huis in het bos ligt (waardoor het risico op schade door natuurbrand toeneemt), betaalt u meer dan een huis in de woestijn. Nabijheid van drukke wegen of gevaarlijke kruispunten zal ook uw tarieven verhogen.

Nabijheid van brandweerkorpsen. Als uw huis zich in de buurt van een volledig bemande brandweer (versus een vrijwillige brandweer) bevindt, zult u waarschijnlijk minder betalen voor een opstalverzekering.

Age of the Home. Oudere huizen hebben meestal oude bedrading en leidingen, waardoor het risico op brand of overstroming in de toekomst toeneemt. Premies zijn vaak hoger voor oudere huizen.

Leeftijd van het dak. Een oud dak zal waarschijnlijk gaan lekken of beschadigd raken door rondvliegend puin.

Home’s bouwmateriaal. Houten huizen worden beschouwd als een hoger risico dan baksteen, omdat ze meer kans hebben om in brand te vliegen. Als u echter in de buurt van een breuklijn woont, kunt u mogelijk meer besparen met een huis met houten frame, omdat ze meer kans hebben om te buigen en te buigen met het schudden van een aardbeving.

Houtkachels of open haarden. Een open vlam in huis verhoogt het risico op brand. Het Insurance Information Institute meldt dat brand de duurste schadeclaim van de huiseigenaar is; de gemiddelde claim is meer dan $ 39.000.

Specifieke verzekering voor honden?

Honden. Volgens Wells Fargo vindt 50% van alle hondenbeten plaats op het eigendom van de eigenaar en is een derde van alle claims van de huiseigenaar vanwege aansprakelijkheid. Als het ras van uw hond als agressief wordt beschouwd, wordt u mogelijk de dekking volledig geweigerd.

Bezetting. Als u uw huis aan iemand anders verhuurt, zelfs als u een ruimte deelt (zoals een kamer of een kelderappartement verhuurt), krijgt u een hogere premie. De verzekeringsmaatschappij kan niet controleren wie er thuis gaat wonen, wat hun risico verhoogt.